EGR ventil – ostala vozila in stroji

EGR ventil - ostala vozila in stroji

EGR / AGR ventil

EGR ali AGR (Exhaust gas recyrculation ali Abgasregelungsventil) vrača delež izpušnih plinov v sesalni kolektor in tako doseže nižje vrednosti NOx plinov, saj se po ponovnem prehodu skozi motor katalizirajo v dušik. Prav tako opravlja manjšo vlogo ob regenracijskem postopku dpf filtrov pri nekaterih vozili. EGR pa prinaša tudi težave za motor, saj mu dovaja umazane pline, posledično se nabirajo saje v sistemu.

 

Vse EGR / AGR storitve ponujamo tudi za gospodarska vozila, gozdarske stroje, bagerje, traktorje, kmetijske stroje, ipd

Zamenjava EGR / AGR ventila

Ponujamo zamenjamo EGR ventila z orginalnim ali nadomestnim. Cena in trajanje storitev je odvisno od posameznega avtomobila zaradi različne cene samega EGR ventila (originalni, nadomestni) ter porabljenih ur dela za zamenjavo. Priporočamo zamenjavo z orginalnim EGR ventilom, pri izbiri nadomestnega pa je potrebno biti pozoren katerega proizvajalca izbrati, saj pri nekaterih prihaja do težav pri delovanju.

 

Izklop EGR ventila

Ponujamo izklop/odstranitev EGR ventila na željo stranke.

Storitev ponujamo v namen preizkusa delovanja motorja s izklopljenim obvodom izpušnih plinov oziroma zaprtim EGR AGR ventilom. Po preizkusu je potrebno vozilo povrniti v originalno stanje, saj bi s uporabo vozila z izklopljenim EGR ventilom lahko poslabšali okoljevarstvene lastnosti vozila.

Po preizkusu na željo stranke vozilo povrnemo v originalno stanje tudi mi. Odstraniti je potrebno fizično zaporo pretoka plinov (v obliki tesnila), vgraditi nov oziroma uporabiti obstoječi brezhiben EGR ventil ter posodobiti programsko opremo na motornem računalniku. Nov EGR ventil si lahko stranka priskrbi sama ali ga po ugodni ceni dobavimo mi. To lahko stori tudi vsak pooblaščen servis ali kateri drug usposobljen serviser.

 

Garancija

Za vse naše storitve, tudi na področju odstranitve EGR ventila, dajemo 24 mesečno garancijo na brezhibno delovanje.

Trajanje opravila

Predvideni čas trajanja opravila je 1-3 ure, odvisno od modela vozila in motorja.

DO 50% POPUSTA OB HKRATNEM NARUČILU VEČ STORITEV!

SVETOVANJE, INFORMACIJE IN NAROČILA:

Pokličite 040/640-388 ali pošljite mail na info@sbs-tuning.com

Back to top