Vse DPF rešitve

Nudimo vse rešitve težav z filtrom trdih delcev (DPF, FAP)

DPF FAP filter rešitve ki jih ponujamo

ZAMENJAVA SENZORJEV DPF SISTEMA

Napake DPF sistema prečiščevanja izpušnih plinov niso vedno nujno povezane z zamašenostjo filtra. Okvara senzorjev lahko povzročijo podobne težave in posledično samo zamašitev filtra trdih delcev. Napako je potrebno čimprej odpraviti, v kolikor gre za okvaro senzorjev le te zamenjati, da bi preprečili dodatno škodo na motorju in samem DPF filtru. V večini primerov se regeneracija DPF filtra ne izvaja ko so na sistemu prisotne napake.

Postopek traja 1 – 8 ur.

Cena od 50€ do 500€.

Trajnost
Okolje
Cena

PRISILNA REGENERACIJA DPF FILTRA

Prisilno sproženo temeljitejšo regeneracijo DPF filtra izvedemo v primeru lažje zamašitve filtra trdih delcev, predvsem v primerih ko se je filter lažje zamašil zaradi okvare senzorjih DPF sistema ali zaradi napake na motorju oziroma drugih njegovih komponentah (egr, cevi, intercooler, šobe, itd.) kar je povzročalo povečan izpust saj, je pa napaka bila še pravočasno odpravljena.

Prisilna regeneracija problema težje zamašenega DPF filtra ne reši, temveč ga v primeru uspešnosti postopka le preloži. Prisilna regeneracija ima slab vpliv na motor in lahko povzroči dodatne težave in okvare, zato jo je priporočljivo izvajati samo v izrednih primerih.

Postopek traja 30 – 60 minut.

Cena od 30€ do 50€

Trajnost
Okolje
Cena

ČIŠČENJE S HHO PLINOM

Ponujamo čiščenje s HHO plinom. Za to rešitev filter ostane na vozilu saj demontaža ni potrebna. Plin se s posebno napravo dovaja delujočemu vozilu neposredno v sesalni sistem. Izgorevanje plina HHO očisti saje iz izpušnega sistema motorja, egr ventila, dpf filtra, katalizatorja oziroma celotnega izpušnega sistema.

Postopek traja 30 – 45 minut.

Priporočamo preventivno in pri blažjih zamašitvah.

Cena od 50 do 80 €.

Trajnost
Okolje
Cena

TERMIČNO ČIŠČENJE DPF FILTRA IN IZPIHOVANJE

Za termično čiščenje filtra v peči in izpihovanje je filter potrebno odstraniti iz vozila in dela ohišja.

Po termični regeneraciji v trajanju od 8 do 12 ur pri temperaturi preko 1000 stopinj se izvede še postopek obojestranskega izpihovanja z zrakom.

Je ena najučinkovitejših metod temeljitega čiščenja DPF filtra ki odstrani do 98% saj.

Postopek traja 24 – 48 ur.

Priporočamo preventivno in ob vseh vrstah zamašitev.

Cena od 250€ do 700€.

Trajnost
Okolje
Cena

ZAMENJAVA Z RABLJENIM DPF FILTROM

Rabljen dpf filter

Vgranja traja 2 – 8 ur.

Cena od 300€ do 1000€.

Trajnost
Okolje
Cena

ZAMENJAVA Z NOVIM ORIGINALNIM DPF FILTROM

Zamenjava filtra z novim je za okolje najboljša rešitev, vendar žal tudi najdražja. Nov filter se namesti na vozilo na katerem so bile odpravljene vse napake, ki so privedle do zamašenega DPF filtra. Tudi pooblaščeni prodajalci in serviserji priporočajo zamenjavo dotrajanega ali zamašenega dpf fap filtra trdih delcev z novim, originalnim filtrom. Ta rešitev je ekološko najbolj spremenljiva, vendar pa žal predstavlja zelo visok strošek. Višina stroška se razlikuje od znamke in modela vozila, cena samega filtra kot nadomestnega dela pa znaša nekje od 600€ pri vozilih ki uporabljajo dodatne aditive (PSA), pri večini vozil med 1000€ in 2000€, za nekatera pa tudi do 5000€.

Vgranja traja 2 – 8 ur.

Cena od 700€ do 5000€.

Trajnost
Okolje
Cena

ZAMENJAVA Z NOVIM NADOMESTNIM DPF FILTROM

Nadomestni

Vgranja traja 2 – 8 ur.

Cena od 500€ do 2000€.

Trajnost
Okolje
Cena

VGRADNJA PASIVNEGA DPF FILTRA

Obstajajo tudi tako imenovani pasivni DPF filtri, kateri ne potrebujejo regeneracije.  Zajamejo okoli 30% saj v primerjavi z aktivnimi DPF sistemi kot jih poznamo pri večini vozil.

Primerni so predvsem za vgradnjo v vozila ki nimajo tovarniško vgrajenega DPF sistema in za vozila z odstranjenim originalnim DPF filtrom.

Vgradnja traja 1 – 4 ure.

Cena od 500€ do 2000€

Trajnost
Okolje
Cena

ODSTRANITEV DPF FILTRA

Fizična in programska odstranitev filtra je najcenejša, najzanesljivejša in najdolgotrajnejša rešitev. Žal pa ima tudi najslabši vpliv na okolje. Storitev izvedemo na željo stranke in je namenjena diagnostičnemu postopku odkrivanja ostalih napak na motorju pred vgradnjo novega filtra ter za moto šport. Vožnja v prometu z vozilom brez tovarniško vgrajenega filtra trdih delcev ni legalna, saj bi vozilo lahko izpuščalo večje število sajastih delcev kot to predpisuje proizvajalec. Enako velja ob vgradnji večine neoriginalnih DPF filtrov.

Postopek traja 4 – 8 ur.

Cena od 250€ do 500€.

Trajnost
Okolje
Cena
Back to top