DPF ostala vozila

DPF servis za ostala vozila

Kaj DPF FAP filter trdih delcev sploh je, kako deluje, kaj so problemi?

 

Kaj sploh je DPF, FAP oziroma filter trdih delcev in kako deluje?

To je filter, podoben katalizatorju. Nameščen je v izpušnem sistemu večine dizelskih osebnih in dostavnih vozil večinoma proizvedenih po letu 2006 z motorji, ki dosegajo ekološke norme EURO4 in EURO5. Njegova naloga je zbiranje trdih sajastih delcev v izpušnih plinih, kateri potujejo skozi filter in so posledica (ne)izgorjenega goriva. Ob delovanju motorja se sajasti delci zbirajo v filtru, ko pa se le-ta zasiči, motorna krmilna elektronika sproži regeneracijo filtra. Na armaturni plošči v večini primerov s sporočilom ali opozorilno lučko voznika opozori o postopku, motorju spremeni parametre delovanja tako da dvigne temperaturo v izpušnem sistemu. To povroči izgorevanje saj iz filtra. Po nekaj prevoženih kilometrih se postopek regeneracije zaključi, filter je očiščen in motor spet prične delovati po običajnem režimu. Pripomore k zmanjšanju izpusta škodljivih emisij v ozračje in je tako zelo zaželjen za uporabo. Žal pa pri večini vozil z vgrajenim filtrom trdih delcev (DPF-FAP) pride med 100.000 in 200.000 prevoženih kilometrih, do pričetka problemov z delovanjem sistema. Na življensko dobo filtra vpliva tudi režim vožnje, saj je filter pri mestni vožnji bolj obremenjen kod pri vožnji po avtocesti.

Problemi z DPF FAP filtri trdih delcev in zakaj do njih pride? 

V filtru se ob uporabi skozi čas zbirajo tudi saje katere ne uspejo zgoreti ob procesu regeneracije oz. čiščenja in tako zmanjšujejo kapaciteto in prepustnost filtra. To povzroči vse pogostejše pojavljanje procesov regeneracije oz. čiščenja. Pri večini vozil se pojavljajo opozorila na armaturni plošči. Kasneje, ob dokončni odpovedi oz. zamašitvi filtra motorna elektronika preklopi na zasilni program delovanja. Zniža zgornjo mejo obratov motorja in izklopi delovanje turbo polnilnika. Motorju zmanjša moč, kar je opaziti med vožnjo saj ima vozilo občutno manj moči. Prižgana so tudi opozorila na armaturni plošči. Ob nadaljevanju vožnje z zamašenim dpf fap filtrom trdih delcev, že po nekaj 100 prevoženih kilometrih zaradi povišanega povratnega tlaka pride do poškodovanja turbo polnilnika (turbine) in vseslabšega tesnenja ventilov.

Vse DPF storitve ponujamo tudi za gospodarska vozila, gozdarske stroje, bagerje, traktorje, kmetijske stroje, ipd

DPF rešitve

  • Zamenjava DPF filtra
  • Čiščenje DPF filtra
  • Izklop in odstranitev dpf filtra
  • Vse DPF rešitve

Za več informacij, cene in rezervacij termina, nas prosimo kontaktirajte na tel. 040/640-388 ali na mail info@sbs-tuning.com

Diagnostika DPF sistema

Ponujamo diagnostiko, analiziranje delovanja ter servis sistemov z DPF FAP filtrom.

Več informacij o diagnostičnem postopku

Odstranitev DPF FAP filtra trdih delcev

Pred zamenjavo DPF FAP filtra trdih delcev ponujamo ugodno in kakovostno storitev programske in fizične odstranitve DPF FAP filtra trdih delcev.

Na željo stranke filter trdih delcev odstranimo in zagotovimo brezhibno delovanje motorja in prenehanje pojavljanja opozoril na armaturni plošči, motor teče čisteje in bolj uglajeno kot z vgrajenim filtrom. Filter fizično odstranimo, po potrebi v obstoječe ohišje vgradimo dušilno zaporo ter reprogramiramo motorni računalnik, s čim zagotovimo brezhibno delovanje kar zagotavljamo z 24 mesečno garancijo.

Storitev ponujamo v namene preizkusa delovanja motorja pred vgradnjo novega DPF FAP filtra trdih delcev, saj bi z uporabo vozila brez predhodno tovarniško vgrajenega filtra trdih delcev lahko poslabšali okoljevarstvene lastnosti vozila.

Po preizkusu na željo stranke vozilo povrnemo v originalno stanje tudi mi. Vgraditi je potrebno nov filter sajastih delcev ter posodobiti programsko opremo na motornem računalniku. Filter si lahko priskrbi stranka sama ali ga po ugodni ceni dobavimo mi. To lahko stori tudi vsak pooblaščen servis ali kateri drug usposobljen serviser.

Ponujamo preizkušene in kakovostne rešitve, katere razvijamo v lastnem podjetju (In-house development) v sodelovanju z več strokovnjaki po svetu. Sodelujemo tudi z več podjetji v Sloveniji in tujini, katera pri svojem delu uporabljajo tudi naše rešitve.

Garancija

Za vse naše storitve, tudi na področju odstranitve DPF FAP filtra, dajemo

24 mesečno garancijo na brezhibno delovanje.

Pomoč in svetovanje pri rešitvi težav z DPF FAP filtri.

Za več informacij nas kontaktirajte na 040/640-388 !

Back to top